Results 1 to 9 of 9

Thread: GT-I9515 -goes down

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    5

    GT-I9515 -goes down

    Hi,
    some time ago my Samsung Galaxy S4 GT-I9515 (LTE) went down. It just turned off while scrolling posts on Instagram. I sent it the service but they said that knox-flag has been removed or so, and warranty is no longer valid (I never did anything with the soft so how could that happen?). But after that I am trying to install new firmware myself. The problem is that when installed it with Kies - it started but phone goes down while setting up with first start. Also tried with odin but it doesn't reach the end:

    <OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
    <OSM> Leave CS..
    <ID:0/008> Added!!
    <ID:0/008> Odin v.3 engine (ID:8)..
    <ID:0/008> File analysis..
    <ID:0/008> SetupConnection..
    <ID:0/008> Initialzation..
    <ID:0/008> Set PIT file..
    <ID:0/008> DO NOT TURN OFF TARGET!!
    <ID:0/008> Get PIT for mapping..
    <ID:0/008> Firmware update start..
    <ID:0/008> SingleDownload.
    <ID:0/008> aboot.mbn
    <ID:0/008> NAND Write Start!!
    <ID:0/008> sbl1.mbn
    <ID:0/008> sbl2.mbn
    <ID:0/008> sbl3.mbn
    <ID:0/008> rpm.mbn
    <ID:0/008> tz.mbn
    <ID:0/008> boot.img
    <ID:0/008> recovery.img
    <ID:0/008> system.img.ext4
    <ID:0/008> Complete(Write) operation failed.
    <OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)
    <ID:0/008> Removed!!
    <ID:0/008> Added!!

    It was with odin 3.09, latest firmware for Poland from Sammobile, checked like 30 threads about that, also found some pit file for EUR version but nothing seems to be working. Any ideas? If have have to change the chipset it is not really worth it.

    Many thanks

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    41,789
    Your Odin fail is at system.img.ext4
    This suggests that you are trying to install a network firmware on an 'open' phone.
    Try this firmware:
    [ Login above or register to see download links. ]

    Also check:
    1. You are using an original quality usb cable.
    The thinner charging cables are no good for transmitting data.
    2. Connect directly to the PC USB port and not through a USB hub.
    3. Try another usb port.
    4. Try another Odin version.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    5
    Tried this way and it did install, but phone is still not starting. It starts to the Samsung logo and goes down. Odin log below:

    <ID:0/003> Added!!
    <OSM> Enter CS for MD5..
    <OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
    <OSM> Please wait..
    <OSM> I9515XXU1BOE3_I9515OXA1BOE3_I9515XXU1BOE3_HOME.tar .md5 is valid.
    <OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
    <OSM> Leave CS..
    <ID:0/003> Odin v.3 engine (ID:3)..
    <ID:0/003> File analysis..
    <ID:0/003> SetupConnection..
    <ID:0/003> Initialzation..
    <ID:0/003> Set PIT file..
    <ID:0/003> DO NOT TURN OFF TARGET!!
    <ID:0/003> Get PIT for mapping..
    <ID:0/003> Firmware update start..
    <ID:0/003> SingleDownload.
    <ID:0/003> aboot.mbn
    <ID:0/003> NAND Write Start!!
    <ID:0/003> sbl2.mbn
    <ID:0/003> sbl3.mbn
    <ID:0/003> rpm.mbn
    <ID:0/003> tz.mbn
    <ID:0/003> boot.img
    <ID:0/003> recovery.img
    <ID:0/003> system.img.ext4
    <ID:0/003> cache.img.ext4
    <ID:0/003> hidden.img.ext4
    <ID:0/003> modem.bin
    <ID:0/003> NON-HLOS.bin
    <ID:0/003> RQT_CLOSE !!
    <ID:0/003> RES OK !!
    <ID:0/003> Removed!!
    <ID:0/003> Remain Port .... 0
    <OSM> All threads completed. (succeed 1 / failed 0)

    Chipset to be replaced or any other ways to try to fix it?

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    41,789
    As the firmware installed the hardware seems ok - part from the battery.
    Check the battery stats to see if it suddenly drops off.
    Could be you need to replace the battery.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    5
    battery seems to be ok, as it charges up and works properly in other phone

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    41,789
    Quote Originally Posted by Gohard89 [ Login above or register to see download links. ]
    battery seems to be ok, as it charges up and works properly in other phone
    OK. After flashing and at the samsung logo, turn off phone and remove battery.
    Replace battery and put in to recovery mode to wipe cache then wipe data/factory reset.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    5
    The thing is that... recovery mode does not start now. In top left corner there is message that it is starting, sometimes android "human" shows but it goes down..
    at some point it also started constant vibration until battery was taken out..

    Seems to be helpless.

    Update:
    After countless times it started and I wiped it, but now phone seems to be not responding at all.

    If it starts - any more actions that can be taken?
    Last edited by Gohard89; 31-10-2015 at 17:07.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    41,789
    Quote Originally Posted by Gohard89 [ Login above or register to see download links. ]
    The thing is that... recovery mode does not start now. In top left corner there is message that it is starting, sometimes android "human" shows but it goes down..
    at some point it also started constant vibration until battery was taken out..

    Seems to be helpless.
    Ok, it does look as though your phone is dying.
    Sorry

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    5
    Yeah guess so.. thanks anyway - at least I feel that I tried

    It does still start in download mode

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •