SamMobile - Powered by vBulletin
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 28

Thread: Kies says there is no firmware available , for my gingerbread gs2

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    7
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Kies says there is no firmware available , for my gingerbread gs2

    Hi guyz , I have a Samsung Galaxy SII i19100 with the following details

    Android Version - 2.3.5
    Basband Version - I9100XXKI4
    KERNEL VERSION - 2.6.35.7-I9100JPKJ2-CL655700
    root@DELL143#2
    BUILD NUMBER GINGERBREAD.JPKJ2

    PDA I9100JPKJ2
    PHONE I9100XXKI4
    CSC I9100OJPKJ1

    When i try to update through kies, it says , there is no firmware available , I understand i have to do a manual update , but i need some advise on where to go and get the information ? please suggest a reliable site ?

    Thanks ,

    Peace and love

  2. #2
    Super Moderator greenman's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    13,341
    Thanks
    96
    Thanked 2,890 Times in 2,720 Posts
    I am surprised Kies is not offering an update.
    Can you post the 3 letter code that Kies shows after your firmware.

    This is your Product Code and says which country your phone was made for.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    7
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    greenman - thanks a lot bro for your prompt reply ,

    As per your request , in order to get product code i did this
    **************************************************
    First I entered in the dialier - [ Login above or register to see download links. ]
    Enter *2767*4387264636# and then i got this

    SELLOUT SMS
    [1] Sellout SMS: OFF
    [2] Pcode: GTI9100RWAXEF
    [3] Mode: Prod

    ***********************************************

    Thanks in advance for your cooperation , You rock

  4. #4
    Super Moderator greenman's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    13,341
    Thanks
    96
    Thanked 2,890 Times in 2,720 Posts
    That helps a lot.
    Your Product Code is XEF for France.

    Kies will not update, as the Product Code is for a different country to your firmware CSC.

    My understanding is that the firmware for France has Arabic language option.
    The advice I would give is that you go to the link below, and download the latest firmware, and install with Odin.
    [ Login above or register to see download links. ]

  5. The Following User Says Thank You to greenman For This Useful Post:

    burg3r (05-06-2013)

  6. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    7
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks again , Do i have to use the Firmware from France Only ? Or can I use another country ? Like UK ?

    If i use another firmware, I will brick my phone ? correct?

    Also can u suggest a good guide on how to use 0din to install firmwares? for noobs ?

  7. #6
    Super Moderator greenman's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    13,341
    Thanks
    96
    Thanked 2,890 Times in 2,720 Posts
    Quote Originally Posted by burg3r [ Login above or register to see download links. ]
    Thanks again , Do i have to use the Firmware from France Only ? Or can I use another country ? Like UK ?

    If i use another firmware, I will brick my phone ? correct?

    Also can u suggest a good guide on how to use 0din to install firmwares? for noobs ?
    You can install i9100 firmware from any country, but the XEF firmware will allow you to get Kies updates.

    This CNET site gives good instructions with video.
    It is for ICS but the same for JB.
    Last edited by greenman; 05-06-2013 at 13:04.

  8. The Following User Says Thank You to greenman For This Useful Post:

    burg3r (05-06-2013)

  9. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by greenman [ Login above or register to see download links. ]
    You can install i9100 firmware from any country, but the XEF firmware will allow you to get Kies updates.

    This CNET site gives good instructions with video.
    It is for ICS but the same for JB.
    Hy Greenman.
    I take the liberty to post also here because i have same problem.

    How you suggest to proceed please and what should i do to have benefit of JB 4.1.2 pleaseee ?

    I leave in Romania and on phone i have this detaills, what firmware should i use:

    PS: what is CNET and where i can find the movie with explanation how to do it ?

    sellout sms
    sellout sms: off
    pcode:gt-i9100RWNKOR
    moderod

    android version: 4.0.3
    Basband Version: i9100XXLP1
    KERNEL VERSION: 3.0.15-I9100XXLP2-CL57619 se.infra@SEI-44#3
    Build number: ICS.XXLP2
    Last edited by stefyi2001; 22-06-2013 at 20:31.

  10. #8
    Super Moderator greenman's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    13,341
    Thanks
    96
    Thanked 2,890 Times in 2,720 Posts
    Hi stefyi2001,
    Here is the CNET link :
    [ Login above or register to see download links. ]

    Your Product Code is showing as KOR for Korea (the home of Samsung)
    This tells me your phone is not locked to a network, therefore you can install any i9100 firmware from any country.

    Choose from the Top 10 latest here :
    [ Login above or register to see download links. ]

  11. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have downloaded the firmaware for ROmania - Cosmote - COA - 4.1.2 (this is the carrier that i have now an monthly subscription.

    And you are ok, the phone is not locked to any network.

    1) After i will made all steps from that link and instal, i would be able to make after updates also with Kies dirrectelly ?
    2) After i'll put 4.1.2 mentioned upper, will my phone sti'll be NOT LOCKED to any network ?
    3) On other tutorials appear also that you have to made another "wipe out" actions, "factory resets" etc . ?...
    Really not need other points?

    Sry to put so may question, but is first update that i made without using official Kies .
    Last edited by stefyi2001; 23-06-2013 at 06:57.

  12. #10
    Super Moderator greenman's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    13,341
    Thanks
    96
    Thanked 2,890 Times in 2,720 Posts
    No problem :
    1. For Kies to update, your Product Code will have to match your firmware.
    For Cosmot, that is COA.
    Why are you installing Cosmot as it will bring Cosmot branding.
    An 'open' firmware will work just as well

    2. Network locking will not happen if your phone was bought unlocked.
    If you have unlocked it yourself there is a possibility of it re-locking.

    3. It is recommended to go into Recovery Mode after installing firmware, and Clear Cache then Clear Data.

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
SamMobile
2014 SamMobile.com  |  About us  |  Contact  |  Privacy & Cookies  |  Find us on Facebook, Google+ and Twitter.
Partners: Androidworld.nl